Instruktörer

Frida Ekblad

Frida Ekholm
Soma Move
Frida har jobbat med gruppträning i 20 år och driver egna företaget Bara Dansa. Hon är instruktör i yoga, Soma Move, Dans för Hälsa och i Skogsbad. Med sin härliga utstrålning så instruerar hon ofta på träningsresor och på olika träningsevent.

Frida Wirsén
Vinyasa yoga – Yin Yoga
Frida har praktiserat yoga i mer än 20 år och har undervisat i mer än 12 år. Som den erfarna yogaläraren hon är lär hon ut yogapraktiker som Hatha, YinYoga, Yoga Nidra och Vinyasa. Eftersom dansen har varit en stor del av Fridas liv, så har hon skapat underbara koncept som DansYoga, DanceEnergyYoga och VinyasaHealing som ger dig en underbar kombination av härliga Yoga positioner och Dans koreografier. En blandning av Yin och Yang, Lugn och Energi, Stillhet och Rörlighet. Hon är en av Sveriges främsta yogalärare och vill alltid leverera yoga med glädje. Två år i rad har hon varit nominerad som årets förebild och årets gruppträningsinstruktör till guldhjärtat. Med en fot inom yogans filosofi blandar hon sina koncept med vetenskaplig förankring. Frida är hälsovetare och har skrivit en studie om ”Kan yoga minska stress och motivera till ökad fysisk aktivitet? : En intervjustudie om MediYoga” inom medicin och idrottsvetenskap.

Med hennes företag ”YogaByFrida” etablerar hon koncept runt omkring i hela världen genom workshops, yogaretreat och yogaevent. Som hälsoinspiratör på Svensk Hälsokost skriver hon artiklar om yoga och hur du kan leva ett mer holistiskt hälsosamt liv. Och som den glädjespridare hon är vill hon inspirera dig till en mer holistisk helhetshälsa. Läs mer om Frida här: @yogabyfrida eller www.fridawirsen.se

Maria Karlbom Andersson
P.E. One – Aquabag – Föreläsning Hållbar hälsa
Maria Driver en PT-studio i Västerås
En glad och lite halvgalen 55-årig kvinna som driver Happy Training by MKA i samma anda som mitt eget liv – lagom lustfyllt, svettigt och en massa tränings- och livsglädje! Älskar att lyfta tungt, träna med kettlebells och nosar en del på tyngdlyftning! Ett av mina friskvårdsmål är att frisklufta mig en stund varje dag; det kan vara en vovveprommis på en timme eller en snabbkvart runt företagets område, men frisk luft är grejen – och gärna dagsljus när tillfälle bjuds! Ser hellre möjligheter än hinder – vad kan du göra med det du har till buds idag, precis där du befinner dig? Och vart vill du?

Katarina ”Kattis” Enberg
AfHo
Instruerar AfHo – en dansklass som är inspirerad av dansstilarna Afro och House på Nordic Wellness,
Kattis utstrålar mycket energi och glädje på sina klasser. Hennes tidigare erfarenheter: dansat sen barnsben, utbildade si till aerobic- och step up instruktör på 90-talet och har därefter instruerat olika klasser samt Les Mills som Sh’bam och Body combat under flera år och på kedjor som SATS, World Class, Actic, Nordic Wellness och lokala gym. Träningen ger henne inte bara ork utan även det viktigaste av allt livsglädje!

Emelie Bäckemalm
Funktionell Fitness – Cirkelfys
Emelies Mixpass (vår version av Funktionell Fitness) på Xplore Fitness är alltid välbesökta. Hon har en härlig personlighet och dessutom är hon väldigt pedagogisk. Hon håller nu i våra ungdomsgrupper. Emelie tävlar själv i Crossfit/Funktionell Fitness och har vunnit en del av dessa tävlingar.

Mattias Ögren
TRX/ViPR/Balansboll – Box
Mattias driver Xplore Fitness där han håller klasser och jobbar som Personlig Tränare.
Han har en förkärlek till träning som stärker upp hela kroppen och bålen. Han har varit instruktör i över 20 år och hållit klasser i Core, Box, Aerobic, Forza och Flow Tonic på både träningsresor och på träningsevent runt om i landet. Ha har ett förflutet som truppgymast och ledare inom gymnastik.

Therese Tapper
Funktionelll Fitness Basic
Therese är en omtyckt instruktör på Xplore Fitness och håller där Mixpass som är vår version av Funktionell Fitness. Hon har bl.a. ansvarat för våra barn- och ungdomsgrupper. Teknik i övningar och säker träning är vikigt för henne.

Magnus Karlsson
Strongman, Workshop grunder i kettlbell
Magnus kör välbesökta morgonpass där han ofta använder våra tyngre redskap. Han tävlar i kettlbell (vunnit SM) och håller också i våra kettlebellpass tillsammans med Maria.

Maria Larsson
Workshop Grunder i kettlebell
På Marias populära mixpass på Xplore Fitness finner du ofta kettlebells och många av våra roliga och annorlunda redskap som t.ex. clubbells, tjockmatta och battlerope. Hon tävlar i kettlebell (har vunnit SM) och hon håller tillsammans med Magnus i våra kettlbellpass.

Mattias Sjöberg
Cirkelstyrka – Föreläsning kost för prestation
Mattias jobbar som Personlig Tränare och kostrådgivare i sin firma Styrka och Kontext som bedriver en del av sin verksamhet på Xplore Fitness.
”Under min karriär som PT har jag coachat både motionärer, idrottare och äldre. Jag drivs av att hjälpa människor med olika behov och förutsättningar mot just deras personliga mål. Mitt mål med Styrka och Kontext har sedan starten varit att hjälpa människor på ett långsiktigt sätt genom att jobba evidensbaserat. Hoppas vi ses denna dag som både bjuder på mycket träning och en föreläsning om kost från mig.”