Passbeskrivningar och Schema

Cirkelfys – 09.30-10.30 – Emelie Bäckemalm
Ett roligt pass där du får träna med många olika redskap som t.ex. slädar, mini-slädar, battleropes med mera!
Passet är uppbyggt så att du tränar en station i taget

Workshop Pull-up & Benböj – 09.30-10.30 – Inställd pga få anmälningar!
I första delen får du får tips på hur du ska klara din första pull-up eller bli bättre på att utföra dina pull-up.
i andra delen kollar vi lite extra på vad du ska tänka på i en benböj

TRX/ViPR/Balansboll – 09.30-10.30 – Mattias Ögren
På detta pass kommer vi träna igenom hela kroppen genom att använda de tre redskapen Slyngor (liknande TRX), ViPR-rör och Balansbollar. Vi tränar styrka, bålstabilitet och men även lite flåsigaare övningar.
Detta pass passar alla oavsett träningsnivå!

Funktionell Fitness – 10.50-11.50 – Emelie Bäckemalm
Ett pass som är inspirerat av Crossfit. Ett roligt pass med hög intensitet. Du jobbar här med skivstänger och andra redskap som är vanliga i Funktionell fitness.

P.E. One – 10.50-11.50 – Maria Karlbom Andersson
I den här klassen kommer du att träna din kropp i att hantera alla olika rörelser du möter i din vardag. Vi jobbar igenom hela kroppen på Procedos Platform 9 (3D-träningsmatta) i olika former av utfall, knäböj, lyft, pressar, rotationer och hopp.
Du tränar efter dina egna förutsättningar och i din egna takt. En funktionell och energifylld klass!
Här kan ni se en film om P.E. One

Soma Move 45 min – 10.50-11.35 – Frida Ekholm
SOMA MOVE är styrka och kraft genom atletiska och flödande rörelser som ökar din puls och skapar värme i hela kroppen. Kombinationen av övningar ger träning av många av de förmågor som kroppen har, såsom styrka, balans, rytm och flexibilitet. Syftet med somamove är att bli stark, smidig och skadefri.
Här kan du se en film på vad det är

Strongman – 12.40-13.40 – Magnus Karlsson
Ett pass för dig som gillar att ta i och som är inspirarat av Strongmanträning. Vi puttar, drar och lyfter tunga saker. Självklart väljer du själv hur tungt du vill köpa på de olika stationerna så alla kan vara med på sin nivå.
En film från ett strongmanpass på Xplore Fitness

Cirkelstyrka – 12.40-13.40 – Mattias Sjöberg
Ett pass där du kommer få prova på olika styrkestationer för hela kroppen inklusive bålen.
Vi använder här redskap som t.ex. dragmaskiner, glidplattor, ringar, landmines/joystick och rip-trainer,

AFHO (dans) – 12.40-13.40 – Katarina Enberg
AFHO® är en lättsam dansklass i träningsform – med mycket energi, känsla och driv. Fokus ligger just på känsla och på att släppa loss, mer än på svåra steg. Klassen är inspirerad av dom två dansstilarna Afro och House. Under klassens gång bygger man upp en längre koreografi.

Föreläsning: Hållbar hälsa – 12.40-13.40 – Maria Karlbom Andersson
En inspirerande föreläsning där jag vill möta DIG i dialogen om hållbar hälsa! Jag delar med mig av vad forskningen säger om träning och motion samt återhämtning och sömn, men också mina egna personliga erfarenheter, både privat och i mitt företagande!

Funktionell Fitness Basic – 14.00-15.00 – Therese Tapper
För dig som inte tränat så mycket Funktionell Fitness/CF eller är nyfiken på Funktionell Fitness. Passar även dig som vill förbättra din teknik i grundövningarna. I detta intropass använder vi inte de mer avancerade övningarna i Funktionell Fitness och du får lite mer hjälp med tekniken i övningarna. Även om det är enklare övningar kan du bli trött om du själv vill 🙂

Box 14.00-15.00 – Mattias Ögren
Ett roligt och jobbigt pass där vi hämtar inspiration från boxningen.
Fokus på detta pass är att ha roligt och att bli lite trött och vi kommer inte lägga så mycket fokus på att slå med rätt teknik. Vi jobbar parvis där en person har handskar och den andre personen har mitsar.
Du kan komma själv så paras du ihop med någon annan som saknar partner att träna med

Vinyasa Yoga 14.00-15.00 – Frida Wirsén
En lite mer fysisk yogaklass. I Vinyasa Yoga förflyttar vi oss mellan positioner genom ditt andetag som leder vägen, ett flöde som ger dig värme. Klassen byggs upp utifrån ett tema och det finns inslag av lekfullhet och utmaning för den som vill. Du får möta härliga andningsövningar, starka positioner och flöden som ger dig värme inifrån och ut. En yogastund som kommer att ge dig känsla av styrka, balans och skön, härlig, kraftfull energi.

Ta gärna med en egen yogamatta om du har en!

Föreläsning: Prestera med kosten – 14.00-15.00 – Mattias Sjöberg
Vad är det viktigaste när det kommer till kost kopplat till prestation?
Hur kan fördelningen av kolhydrater, protein och fett hjälpa dig?
När ska du äta och vad för att prestera på ditt pass?
Några av frågorna som kommer tas upp under min lite kortare föreläsning på Xplore Fitness den 11 februari som kommer fokusera på hur du kan prestera bättre i din träning med kosten där du även kommer kunna ställa dina egna frågor och funderingar. 

Yin Yoga – 15.15-16.15 – Frida Wirsén
En lugnare yogaklass. En av de lugnaste yogaformerna med sittande och liggande positioner. Yinyoga är magi för kroppen som äntligen kan hinna med en mjuk och lugn återhämtning. Fokus i yinyoga är nämligen att tillåta hela kroppen att slappna av för att lossa på eventuella spänningar i leder och bindväv. Varje position hålls flera minuter för att stimulera kroppen. Eftersom du ska landa i positionerna mellan 3-5 minuter är det till din fördel att ligga bekvämt och skönt. Fördelar med yinyogan är att den är enkel att utöva, du stillar både kropp och sinne, minskar stress och oro.

Ta gärna med en egen yogamatta om du har en!

Funky Flowtanks – 15.15-16.15 – Maria Karlbom Andersson
Fartfyllt, svettigt och superkul helkroppspass med Flowtanks!
Flowtanks är vattenfyllda ”rör”, bollar och mindre ”rör” och utmanar kroppen på ett härligt sätt!
Här en video där du ser vad flowtank är

Workshop Grunder i kettlbell – 15.15-16.15 – Magnus Karlsson & Maria Larsson
På denna workshop kommer ni få träna på och få tips på några av kettlbellens grundövningar som t.ex. kettlebellsvingar och vändning/clean. Vänder sig till dig som inte tränat så mycket med kettlebelll eller dig som använder kettlebell i din träning men som vill ha lite tips på hur du kan göra träningen effektivare.